Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kompot jabłkowy z miętą i koprem 0
Kompot jabłkowy z miętą i koprem

Klasyka orzeźwienia. Jabłka pokrojone w ósemki wrzucamy do wody wraz z koprem włoskim (1 łyżkę nasion) i zagotowujemy. Studzimy. Podajemy z miętą.

Pamiętajcie – letnie napoje, jak sama nazwa wskazuje, mają być… letnie, nie zimne.

Możemy też przygotować lekką herbatkę koprową: balsamiczną z zielem złocienia dla odprężenia i wzmocnienia nerwów lub ziołową z dodatkiem jeżyn, pokrzywy, lukrecji i szałwii. Następnie wystudzoną udekorować cząstkami jabłek i miętą. Są pyszne!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium