Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
350,00 zł 209,00 zł
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
227,70 zł 209,25 zł
-+
szt.
Nalewka z rzęsy wodnej  BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
539,40 zł 501,66 zł
-+
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
-+
szt.
Zestaw 2 szt. mieszanka z  Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
Zestaw 2 szt. mieszanka z Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
159,80 zł 143,82 zł
ProBiotics BioKlean Wash 1L
ProBiotics BioKlean Wash 1L
42,50 zł 36,50 zł
-+
szt.
Wyprzedaż  - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Wyprzedaż - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
125,00 zł 100,00 zł
-+
szt.
 ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
57,00 zł 48,90 zł
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Omlet z kozim serem i miętą 0
Omlet z kozim serem i miętą

Omlet, który za sprawą mięty i cytrynowego masła przyprószonego trzcinowym pudrem, smakuje wybornie.


Składniki:

  • 4 jajka od kur z naturalnego chowu,

  • mały pęczek świeżej mięty (lub 1 łyżeczkę suszonej),

  • 150g koziego sera,

  • pół łyżeczki bertramu,

  • masło klarowane,

  • sól lub (opcjonalnie) surowy cukier trzcinowy do posypania.

 

Jajka ubijamy i dodajemy do nich rozdrobniony ser kozi, doprawiamy. Połowę drobno pokrojonych liści mięty podsmażamy na maśle, dodajemy masę jajeczną, mieszamy również na krawędziach, alby omlet był równo usmażony. Przykrywamy i smażymy na małym ogniu.

Gotowy wykładamy na ciepły talerz i dekorujemy pozostałymi liśćmi mięty.

Omlet możemy podawać na słono lub na słodko, pyszny z dżemem cytrynowym. Jako dodatek można zaproponować orkiszową bagietkę lub pitę. Smacznego!



Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium