Promocje
Wielka apteka św. Hildegardy
Wielka apteka św. Hildegardy
299,00 zł 219,00 zł
-+
szt.
Produkt dnia
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
59,90 zł
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN 500ml
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN 500ml
98,90 zł
-+
szt.
Biolex BIO 100g | mieszanka przypraw na odporność
Biolex BIO 100g | mieszanka przypraw na odporność
54,90 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Omlet z kozim serem i miętą 0
Omlet z kozim serem i miętą

Omlet, który za sprawą mięty i cytrynowego masła przyprószonego trzcinowym pudrem, smakuje wybornie.


Składniki:

  • 4 jajka od kur z naturalnego chowu,

  • mały pęczek świeżej mięty (lub 1 łyżeczkę suszonej),

  • 150g koziego sera,

  • pół łyżeczki bertramu,

  • masło klarowane,

  • sól lub (opcjonalnie) surowy cukier trzcinowy do posypania.

 

Jajka ubijamy i dodajemy do nich rozdrobniony ser kozi, doprawiamy. Połowę drobno pokrojonych liści mięty podsmażamy na maśle, dodajemy masę jajeczną, mieszamy również na krawędziach, alby omlet był równo usmażony. Przykrywamy i smażymy na małym ogniu.

Gotowy wykładamy na ciepły talerz i dekorujemy pozostałymi liśćmi mięty.

Omlet możemy podawać na słono lub na słodko, pyszny z dżemem cytrynowym. Jako dodatek można zaproponować orkiszową bagietkę lub pitę. Smacznego!



Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium