Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Płatki drobne orkiszowe 1kg Geisingen
Płatki drobne orkiszowe 1kg Geisingen
17,90 zł 14,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
Habermus-kasza drobna 1 kg GEINSINGEN
Habermus-kasza drobna 1 kg GEINSINGEN
14,80 zł 10,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
13,90 zł 10,00 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Omlet z kozim serem i miętą 0
Omlet z kozim serem i miętą

Omlet, który za sprawą mięty i cytrynowego masła przyprószonego trzcinowym pudrem, smakuje wybornie.


Składniki:

  • 4 jajka od kur z naturalnego chowu,

  • mały pęczek świeżej mięty (lub 1 łyżeczkę suszonej),

  • 150g koziego sera,

  • pół łyżeczki bertramu,

  • masło klarowane,

  • sól lub (opcjonalnie) surowy cukier trzcinowy do posypania.

 

Jajka ubijamy i dodajemy do nich rozdrobniony ser kozi, doprawiamy. Połowę drobno pokrojonych liści mięty podsmażamy na maśle, dodajemy masę jajeczną, mieszamy również na krawędziach, alby omlet był równo usmażony. Przykrywamy i smażymy na małym ogniu.

Gotowy wykładamy na ciepły talerz i dekorujemy pozostałymi liśćmi mięty.

Omlet możemy podawać na słono lub na słodko, pyszny z dżemem cytrynowym. Jako dodatek można zaproponować orkiszową bagietkę lub pitę. Smacznego!



Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium