Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
179,00 zł 127,46 zł
szt.
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
89,00 zł 58,40 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
149,00 zł 122,00 zł
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,92 zł
szt.
Produkt dnia
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
ZIELE MACIERZANKI BIO 35g
ZIELE MACIERZANKI BIO 35g
24,00 zł
szt.
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
41,00 zł
szt.
Probiotyk Dr.OHHIRA® OM-X | 30 kaps.
Probiotyk Dr.OHHIRA® OM-X | 30 kaps.
119,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Orkiszowa zupa postna 2
Orkiszowa zupa postna

Wystarczy orkiszowy grysik, odrobinę masła kokosowego lub oleju słonecznikowego i codziennie inne warzywa. Może być dynia z marchwią, albo seler z korzeniem pietruszki, a nawet buraki. Tak powstaje zupa postna, codziennie inna.


Skład
:

  • 1 cebula,

  • 1 łyżka masła kokosowego lub oleju słonecznikowego,

  • 2 łyżki orkiszowego grysiku,

  • 300g warzyw (do wyboru: bulwa kopru włoskiego, fasola szparagowa, marchewka, seler, dynia, cukinia, korzeń pietruszki, buraki - codziennie inny rodzaj),

  • 1 litr wody,

  • zioła do wyboru: trybula, bylica pospolita, bluszczyk kurdybanek, lubczyk, przyprawy: bertram, macierzanka, galgant, gałka muszkatołowa, sól kamienna.


Warzywa obieramy i kroimy w kostkę (cebulę drobno). Cebulę podduszamy na maśle kokosowym/oleju słonecznikowym. Warzywa gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości.

Dodajemy zioła i przyprawy (kto lubi może całość zmiksować). Ponownie przyprawiamy, wsypujemy ciurkiem grysik orkiszowy i mieszamy. Jeszcze chwilę (minutę – dwie) gotujemy.

Podajemy świeżą, ciepłą, można posypać natką pietruszki.

 

Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (2)

12 sierpnia 2020

Dziękuję!

9 lutego 2021

Chętnie poznam tajniki kuchni św. Hildegardy. Pozdrawiam

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium