Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
FIN ColpHTABS
FIN ColpHTABS
143,00 zł 69,00 zł
szt.
FIN OPTISALTABS
FIN OPTISALTABS
75,00 zł 55,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
wyprzedaż Weinrauten 70g tabletki z rutą
wyprzedaż Weinrauten 70g tabletki z rutą
98,00 zł 65,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
FIN MINERALTABS
FIN MINERALTABS
52,00 zł 39,00 zł
szt.
FIN FINTABS C
FIN FINTABS C
78,00 zł 59,00 zł
szt.
wyprzedaż Mieszanka z rutą i szałwią
wyprzedaż Mieszanka z rutą i szałwią
37,90 zł 30,84 zł
szt.
FIN GLUKIMTABS
FIN GLUKIMTABS
103,00 zł 59,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Orkiszowa zupa postna 0
Orkiszowa zupa postna

Wystarczy orkiszowy grysik, odrobinę masła kokosowego lub oleju słonecznikowego i codziennie inne warzywa. Może być dynia z marchwią, albo seler z korzeniem pietruszki, a nawet buraki. Tak powstaje zupa postna, codziennie inna.


Skład
:

  • 1 cebula,

  • 1 łyżka masła kokosowego lub oleju słonecznikowego,

  • 2 łyżki orkiszowego grysiku,

  • 300g warzyw (do wyboru: bulwa kopru włoskiego, fasola szparagowa, marchewka, seler, dynia, cukinia, korzeń pietruszki, buraki - codziennie inny rodzaj),

  • 1 litr wody,

  • zioła do wyboru: trybula, bylica pospolita, bluszczyk kurdybanek, lubczyk, przyprawy: bertram, macierzanka, galgant, gałka muszkatołowa, sól kamienna.


Warzywa obieramy i kroimy w kostkę (cebulę drobno). Cebulę podduszamy na maśle kokosowym/oleju słonecznikowym. Warzywa gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości.

Dodajemy zioła i przyprawy (kto lubi może całość zmiksować). Ponownie przyprawiamy, wsypujemy ciurkiem grysik orkiszowy i mieszamy. Jeszcze chwilę (minutę – dwie) gotujemy.

Podajemy świeżą, ciepłą, można posypać natką pietruszki.

 

Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium