Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Produkt dnia
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Orkiszowa zupa postna 0
Orkiszowa zupa postna

Wystarczy orkiszowy grysik, odrobinę masła kokosowego lub oleju słonecznikowego i codziennie inne warzywa. Może być dynia z marchwią, albo seler z korzeniem pietruszki, a nawet buraki. Tak powstaje zupa postna, codziennie inna.


Skład
:

  • 1 cebula,

  • 1 łyżka masła kokosowego lub oleju słonecznikowego,

  • 2 łyżki orkiszowego grysiku,

  • 300g warzyw (do wyboru: bulwa kopru włoskiego, fasola szparagowa, marchewka, seler, dynia, cukinia, korzeń pietruszki, buraki - codziennie inny rodzaj),

  • 1 litr wody,

  • zioła do wyboru: trybula, bylica pospolita, bluszczyk kurdybanek, lubczyk, przyprawy: bertram, macierzanka, galgant, gałka muszkatołowa, sól kamienna.


Warzywa obieramy i kroimy w kostkę (cebulę drobno). Cebulę podduszamy na maśle kokosowym/oleju słonecznikowym. Warzywa gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości.

Dodajemy zioła i przyprawy (kto lubi może całość zmiksować). Ponownie przyprawiamy, wsypujemy ciurkiem grysik orkiszowy i mieszamy. Jeszcze chwilę (minutę – dwie) gotujemy.

Podajemy świeżą, ciepłą, można posypać natką pietruszki.

 

Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium