Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
-+
szt.
 ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
57,00 zł 48,90 zł
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
350,00 zł 209,00 zł
Zestaw 2 szt. mieszanka z  Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
Zestaw 2 szt. mieszanka z Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
159,80 zł 143,82 zł
ProBiotics BioKlean Wash 1L
ProBiotics BioKlean Wash 1L
42,50 zł 36,50 zł
-+
szt.
Nalewka z rzęsy wodnej  BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
539,40 zł 501,66 zł
-+
szt.
Wyprzedaż  - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Wyprzedaż - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
125,00 zł 100,00 zł
-+
szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
227,70 zł 209,25 zł
-+
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Pulpety z orkiszowym kuskusem 0
Pulpety z orkiszowym kuskusem

Możemy użyć surowego mięsa z piersi kury - wtedy po obsmażeniu dla pewności dobrze jest włożyć pulpety do piekarnika na 8-10 minut, ale polecamy wykorzystanie mięsa z gotowania rosołu lub cielęcego wywaru. Dzięki smażeniu w głębokim tłuszczu pulpety zyskają skorupkę i środek nie będzie suchy. Warto dodać do nich - oprócz orkiszowego kuskusu - odrobinę startej na grubej tarce dyni czy cukinii. 

Składniki: 3 nieduże pojedyncze piersi z kurczaka lub podobna objętość mięsa z gotowania wywaru, pół szklanki razowego orkiszowego kuskusu, 1 cebula, 1 łyżeczka kuminu, szczypta bertramu, olej do głębokiego smażenia, mąka orkiszowa do obtoczenia, sól i pieprz do smaku, można dodać trochę startej na tarce dyni lub cukinii ze skórką.

Kuskus zalewamy lekko osolonym wrzątkiem tak, by woda była 1 cm powyżej ziarenek i zaparzamy pod przykryciem 5-6 minut. Mięso przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy jajko, posiekaną drobno cebulę, startą dynię/cukinię, kumin i pieprz do smaku. Wyrabiamy ciasto i toczymy z niego małe kuleczki, przykrywamy szczelnie i chłodzimy godzinę w lodówce.

Po tym czasie obtaczamy klopsiki delikatnie w mące i smażymy w dobrze rozgrzanym, głębokim oleju aż się zrumienią. Świetnie smakują z zasmażanymi buraczkami lub z sałatą.

 

Po zakup kuskusu z leczniczych odmian orkiszu i bertramu zapraszamy do naszego sklepu. Bardzo dbamy o jakość naszych produktów i zgodność receptur z zaleceniami św. Hildegardy z Bingen.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium