Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Produkt dnia
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Warzywne przeciery 0
Warzywne przeciery

Warzywa można upiec w piekarniku: buraki zawijamy szczelnie w papier do pieczenia a następnie w folię aluminiową, większe pieczemy nawet godzinę, marchew czy dynię skrapiamy odrobiną oleju, już na tym etapie możemy dać przypraw korzennych. Tak upieczone miksujemy blenderem z dodatkiem mleka roślinnego lub soku i podgrzewamy do 60 stopni. Fenkuł czy seler możemy obgotować w wywarze i również zmiksować na gładki krem.

Nasze propozycje:

- pieczona DYNIA Z MLEKIEM MIGDAŁOWYM, doprawiona korzennie (galgant, cynamon cejloński, goździki) to zestaw odżywczo - regenerujący;

- pieczona MARCHEW Z SOKIEM Z POMARAŃCZY odświeża i poprawia koloryt cery;

- FENKUŁ LUB SELER gotowany W LEKKIM ROSOLE, z bertramem i sokiem z cytryny, suto posypany natką pietruszki jest idealny na odporność;

- pieczony BURAK Z SOKIEM Z KISZENIA BURAKÓW LUB WODĄ PO UGOTOWANIU FASOLI i macierzanką to zestaw na piękną cerę i uśmiechnięty brzuch;

- pieczona PIETRUSZKA Z MUSEM GRUSZKOWYM LUB KWAŚNYM JABŁKIEM i szczyptą mieszanki z wszewłogą górską lub hyzopem działa oczyszczająco.

Oczywiście wszystkie podajemy ciepłe.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium