Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
227,70 zł 209,25 zł
-+
szt.
Zestaw 2 szt. mieszanka z  Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
Zestaw 2 szt. mieszanka z Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
159,80 zł 143,82 zł
Nalewka z rzęsy wodnej  BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
539,40 zł 501,66 zł
-+
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
-+
szt.
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
350,00 zł 209,00 zł
 ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
57,00 zł 48,90 zł
Wyprzedaż  - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Wyprzedaż - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
125,00 zł 100,00 zł
-+
szt.
ProBiotics BioKlean Wash 1L
ProBiotics BioKlean Wash 1L
42,50 zł 36,50 zł
-+
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zupy na wynos - krem z dyni i batatów 0
Zupy na wynos - krem z dyni i batatów

Lekki, pożywny krem - zupa warzywna z galgantem i salsą z fenkułu. Można spakować w szeroki termos i zabrać do pracy. Dobry zarówno na ciepło jak i przestudzony. Przy okazji pieczenia warzyw, można też zrobić zrobić w piekarniku czipsy.

Składniki: 200g dyni hokkaido, piżmowej, muszkatołowej, 2 bataty, 1 łyżka masła klarowanego, 1 łyżeczka cynamonu, szczypta galgantu i pieprzu kubeba, pół łyżeczki gałki muszkatołowej, 500ml mleka migdałowego (zamiennie może być owsiane lub orkiszowe), na salsę: 1 fenkuł, sok z połówki cytryny, natka pietruszki lub kopru z fenkuła.

Bataty i dynię (hokkaido można ze skórą) myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy masłem klarowanym i mieszamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 15-20 minut.

W tym czasie przygotowujemy salsę. Fenkuł myjemy, kroimy w kostkę i marynujemy w soku z cytryny, dodajemy zielone (natkę lub koper fenkułowy).

Upieczone warzywa blendujemy, dodajemy przyprawy, mleko roślinne i mieszamy, podgrzewamy. Do termosu nakładamy krem z dyni i batatów a na wierzch dajemy salsę fenkułową. Krem podany w szklankach świetnie sprawdza się jako karnawałowa przekąska.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium