Opis
Delikatny makaron bezjajeczny z jasnej mąki orkiszowej – idealny do dań włoskich. Naturalny smak, sprężysta konsystencja, bez dodatków. Zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego spaghetti.
Skład: mąka orkiszowa*.
Produkt zawiera gluten.
W zakładzie produkcyjnym wykorzystuje się także jaja. Produkt może zawierać śladowe ilości jaj.
*Certyfikat „Orkisz według doktora Hertzki”
Firma Stadtmühle Geisingen używa do produkcji wyłącznie orkiszu o odmianach Frankenkorn oraz Oberkulmer Rotkorn.
Odmiany orkiszu polecane przez św. Hildegardę: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
Energia - 1497kJ/353kcal
Tłuszcz - 1,6g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5g
Węglowodany - 70g
-w tym cukier - 2,2g
Białko - 13g
Sól - <0,1g
Sposób przygotowania: Gotować w osolonej wodzie przez 8 minut.
Przykładowy przepis: Orkiszowy makaron z pesto i dodatkami
Kraj pochodzenia: Niemcy
Producent: Stadtmühle Geisingen, Mühlenweg 11, 78187 Geisingen, Niemcy
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Makaron orkiszowy spaghetti bezjajeczny 500g
towar niedostępny
Buy this products now - pay for it in 30 days