


ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
Opis
Całe ziarno oddzielone od plew, oczyszczone i gotowe do spożycia, tzn. nie trzeba go już myć. Małe cząsteczki znajdujące się w paczce powstają poprzez naturalne ścieranie się ziaren.
Sposób przygotowania: ziarno orkiszu przemyć (wg uznania), zalać wrzącą wodą, gotować 20 minut, pozostawić pod przykryciem na około 30 min.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt zawiera gluten.
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.