Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Produkt dnia
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Orkiszowe naleśniki z bananem i masłem migdałowym 0
Orkiszowe naleśniki z bananem i masłem migdałowym

Naleśniki przygotowujemy mieszając 2 jajka z połową szklanki mleka (alergicy mogą użyć koziego lub migdałowego) i połową szklanki wody oraz szczyptą soli i 200g mąki orkiszowej.

Smażymy na maśle klarowanym z obu stron na złoto. Energetyczny dodatek w postaci bananów i masła migdałowego sprawia, że to ulubione danie dzieci. Można zapakować do szkoły lub na wycieczkę.

Zabiegane mamy też chętnie sięgają po nie do kawy.

 

Składniki:

  • 8 orkiszowych naleśników ,

  • 2 banany przekrojone na pół i potem wzdłuż,

  • odrobina soku z cytryny,

  • pasta migdałowa (migdały zmiksowane na masło), 

  • tłuszcz kokosowy lub masło klarowane do smażenia.

 

Banany obieramy ze skórki, kroimy na pół i wzdłuż, skrapiamy sokiem z cytryny.
Na naleśniku układamy ćwiartkę banana i smarujemy go pastą migdałową, naleśnik składamy w kopertę.

Tak przygotowane naleśniki smażymy z obu stron na złoto. Pycha!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium