Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Orkiszowe naleśniki z bananem i masłem migdałowym 0
Orkiszowe naleśniki z bananem i masłem migdałowym

Naleśniki przygotowujemy mieszając 2 jajka z połową szklanki mleka (alergicy mogą użyć koziego lub migdałowego) i połową szklanki wody oraz szczyptą soli i 200g mąki orkiszowej.

Smażymy na maśle klarowanym z obu stron na złoto. Energetyczny dodatek w postaci bananów i masła migdałowego sprawia, że to ulubione danie dzieci. Można zapakować do szkoły lub na wycieczkę.

Zabiegane mamy też chętnie sięgają po nie do kawy.

 

Składniki:

  • 8 orkiszowych naleśników ,

  • 2 banany przekrojone na pół i potem wzdłuż,

  • odrobina soku z cytryny,

  • pasta migdałowa (migdały zmiksowane na masło), 

  • tłuszcz kokosowy lub masło klarowane do smażenia.

 

Banany obieramy ze skórki, kroimy na pół i wzdłuż, skrapiamy sokiem z cytryny.
Na naleśniku układamy ćwiartkę banana i smarujemy go pastą migdałową, naleśnik składamy w kopertę.

Tak przygotowane naleśniki smażymy z obu stron na złoto. Pycha!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium