Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
149,00 zł 99,00 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Pasta kanapkowa z ciecierzycy i daktyli 1
Pasta kanapkowa z ciecierzycy i daktyli

Smaczna i bardzo energetyczna. „Nutella” św. Hildegardy dla chorych i zdrowych. Dobre źródło białka i energii. Zróbcie a może i Wam posmakuje?


Składniki: 

 

  • 1 szklanka ciecierzycy,
  • 4-6 daktyli (ilość w zalezności od tego, czy ma być bardziej czy mniej słodko),
  • 2 czubate łyżki masła migdałowego (można też użyć mąki migdałowej,wtedy warto dodać jeszcze odrobinę oleju słonecznikowego lub migdałowego),
  • 1,5 łyżki kakao
  • prażone płatki migdałów do posypania.


Ciecierzycę moczymy nocą w zimnej wodzie, rano odcedzamy i zalewamy świeżą wodą, gotujemy do miękkości. Daktyle zalewamy wrzątkiem na minimum pół godziny, by zmiękły. Ugotowaną ciecierzycę i miękkie daktyle odcedzamy i blendujemy z kakaem i migdałami (masłem lub mąka plus olej).

Pastę zjadamy na orkiszowym pieczywie posypane prażonymi płatkami migdałów.


Rada: Z tej pasty możemy zrobić też bajaderki. Wystarczy wilgotnymi dłońmi uformować kulki i obtaczyć je w płatkach z kasztanów jadalnych.

 

Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (1)

22 października 2018

Jestem bardzo zadowolona że spotkałam produkty św.Hildegardy i mogę z nich korzystać . kupiłam mąkę orkiszową i piekłam chleb jest bardzo dobry .

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium