Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
wyprzedaż Liposomalny koenzym Q10 - Echt Vital - 250 ml
wyprzedaż Liposomalny koenzym Q10 - Echt Vital - 250 ml
179,00 zł 125,00 zł
szt.
Wacholder Trank- wyprzedaż
Wacholder Trank- wyprzedaż
74,90 zł 57,00 zł
wyprzedaż Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
wyprzedaż Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
179,00 zł 125,00 zł
szt.
wyprzedaż Mieszanka z rutą i szałwią
wyprzedaż Mieszanka z rutą i szałwią
37,90 zł 30,84 zł
szt.
wyprzedaż Fin COLPLUSTABS
wyprzedaż Fin COLPLUSTABS
88,00 zł 50,00 zł
szt.
wyprzedaż Liposomalny resweratrol - Echt Vital - 250 ml
wyprzedaż Liposomalny resweratrol - Echt Vital - 250 ml
179,00 zł 89,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
szt.
wyprzedaż Weinrauten 70g tabletki z rutą
wyprzedaż Weinrauten 70g tabletki z rutą
98,00 zł 65,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
szt.
wyprzedaż Liposomalna kwercetyna - Echt Vital - 250 ml
wyprzedaż Liposomalna kwercetyna - Echt Vital - 250 ml
179,00 zł 89,00 zł
szt.
Produkt dnia
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Pasta kanapkowa z ciecierzycy i daktyli 1
Pasta kanapkowa z ciecierzycy i daktyli

Smaczna i bardzo energetyczna. „Nutella” św. Hildegardy dla chorych i zdrowych. Dobre źródło białka i energii. Zróbcie a może i Wam posmakuje?


Składniki: 

 

  • 1 szklanka ciecierzycy,
  • 4-6 daktyli (ilość w zalezności od tego, czy ma być bardziej czy mniej słodko),
  • 2 czubate łyżki masła migdałowego (można też użyć mąki migdałowej,wtedy warto dodać jeszcze odrobinę oleju słonecznikowego lub migdałowego),
  • 1,5 łyżki kakao
  • prażone płatki migdałów do posypania.


Ciecierzycę moczymy nocą w zimnej wodzie, rano odcedzamy i zalewamy świeżą wodą, gotujemy do miękkości. Daktyle zalewamy wrzątkiem na minimum pół godziny, by zmiękły. Ugotowaną ciecierzycę i miękkie daktyle odcedzamy i blendujemy z kakaem i migdałami (masłem lub mąka plus olej).

Pastę zjadamy na orkiszowym pieczywie posypane prażonymi płatkami migdałów.


Rada: Z tej pasty możemy zrobić też bajaderki. Wystarczy wilgotnymi dłońmi uformować kulki i obtaczyć je w płatkach z kasztanów jadalnych.

 

Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (1)

22 października 2018

Jestem bardzo zadowolona że spotkałam produkty św.Hildegardy i mogę z nich korzystać . kupiłam mąkę orkiszową i piekłam chleb jest bardzo dobry .

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl