Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
179,00 zł 127,46 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
149,00 zł 122,00 zł
szt.
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
89,00 zł 58,40 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,92 zł
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
Produkt dnia
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
KORZEŃ LUKRECJI MIELONY BIO 45g
KORZEŃ LUKRECJI MIELONY BIO 45g
24,50 zł
szt.
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
39,90 zł
szt.
ZIELE MACIERZANKI MIELONE BIO 100g
ZIELE MACIERZANKI MIELONE BIO 100g
35,00 zł
szt.
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
41,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Pasta kanapkowa z ciecierzycy i daktyli 1
Pasta kanapkowa z ciecierzycy i daktyli

Smaczna i bardzo energetyczna. „Nutella” św. Hildegardy dla chorych i zdrowych. Dobre źródło białka i energii. Zróbcie a może i Wam posmakuje?


Składniki: 

 

  • 1 szklanka ciecierzycy,
  • 4-6 daktyli (ilość w zalezności od tego, czy ma być bardziej czy mniej słodko),
  • 2 czubate łyżki masła migdałowego (można też użyć mąki migdałowej,wtedy warto dodać jeszcze odrobinę oleju słonecznikowego lub migdałowego),
  • 1,5 łyżki kakao
  • prażone płatki migdałów do posypania.


Ciecierzycę moczymy nocą w zimnej wodzie, rano odcedzamy i zalewamy świeżą wodą, gotujemy do miękkości. Daktyle zalewamy wrzątkiem na minimum pół godziny, by zmiękły. Ugotowaną ciecierzycę i miękkie daktyle odcedzamy i blendujemy z kakaem i migdałami (masłem lub mąka plus olej).

Pastę zjadamy na orkiszowym pieczywie posypane prażonymi płatkami migdałów.


Rada: Z tej pasty możemy zrobić też bajaderki. Wystarczy wilgotnymi dłońmi uformować kulki i obtaczyć je w płatkach z kasztanów jadalnych.

 

Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (1)

22 października 2018

Jestem bardzo zadowolona że spotkałam produkty św.Hildegardy i mogę z nich korzystać . kupiłam mąkę orkiszową i piekłam chleb jest bardzo dobry .

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium