Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
szt.
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zupy na wynos - krem z gruszki i z pietruszki 0
Zupy na wynos - krem z gruszki i z pietruszki

Święta Hildegarda radzi, by gruszek nie jeść na surowo. Za to podpieczone lub obgotowane (wodę z gotowania odlewamy), można. Do gruszek świetnie pasują pietruszki - smakowo to świetny duet.

Składniki: 1-2 gruszki, 3-4 pietruszki (proporcje gruszek i pietruszek zależą od tego czy wolimy więcej nutek słodkich, czy korzennych), 1 łyżka masła klarowanego, 1 łyżeczka bertramu lub bluszczyka kurdybanka i soli, 500ml wywaru warzywnego lub rosołu, na wierzch: garść pestek słonecznika i 1 mała cukinia.

Gruszki i pietruszki myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy odrobiną soli i skrapiamy masłem klarowanym. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 20-30 minut.

W tym czasie pestki słonecznika prażymy na suchej patelni a potem umytą cukinię tniemy mandoliną na paski i przesmażamy krótko na maśle klarowanym.

Upieczone gruszkę i pietruszkę zalewamy wywarem, podgrzewamy i miksujemy na krem

Do termosu nakładamy zupę – krem, na wierzch wkładamy zwinięte paski cukinii i ziarna słonecznika.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium