Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
350,00 zł 209,00 zł
Nalewka z rzęsy wodnej  BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
539,40 zł 485,46 zł
-+
szt.
 ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
57,00 zł 48,90 zł
-+
szt.
ProBiotics BioKlean Wash 1L
ProBiotics BioKlean Wash 1L
42,50 zł 36,50 zł
-+
szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
227,70 zł 204,92 zł
-+
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
-+
szt.
Produkt dnia
Torba materiałowa
Torba materiałowa
5,00 zł
-+
szt.
Bańki próżniowe z pompką 12 szt.
Bańki próżniowe z pompką 12 szt.
70,00 zł
-+
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zupy na wynos - krem z gruszki i z pietruszki 0
Zupy na wynos - krem z gruszki i z pietruszki

Święta Hildegarda radzi, by gruszek nie jeść na surowo. Za to podpieczone lub obgotowane (wodę z gotowania odlewamy), można. Do gruszek świetnie pasują pietruszki - smakowo to świetny duet.

Składniki: 1-2 gruszki, 3-4 pietruszki (proporcje gruszek i pietruszek zależą od tego czy wolimy więcej nutek słodkich, czy korzennych), 1 łyżka masła klarowanego, 1 łyżeczka bertramu lub bluszczyka kurdybanka i soli, 500ml wywaru warzywnego lub rosołu, na wierzch: garść pestek słonecznika i 1 mała cukinia.

Gruszki i pietruszki myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy odrobiną soli i skrapiamy masłem klarowanym. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 20-30 minut.

W tym czasie pestki słonecznika prażymy na suchej patelni a potem umytą cukinię tniemy mandoliną na paski i przesmażamy krótko na maśle klarowanym.

Upieczone gruszkę i pietruszkę zalewamy wywarem, podgrzewamy i miksujemy na krem

Do termosu nakładamy zupę – krem, na wierzch wkładamy zwinięte paski cukinii i ziarna słonecznika.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium