GRYSIK ORKISZOWY 1kg GEISINGEN
Opis
Grysik jest kolejnym rodzajem rozdrobnionego ziarna orkiszu. Nadaje się do robienia kaszki, placków i zupy grysikowej. Można nim zagęszczać desery i budyń kasztanowy.
Grysik wyprodukowano z obłuszczonego ziarna orkiszu. Dzięki temu jest jeszcze delikatniejszy w smaku i ma jasny kolor, zachęcający dla małych degustatorów. Jednak ma niższą zawartość wartościowego błonnika.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt zawiera gluten.
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Urszula Kierpiec
Rewelacyjny. Polecam.
Inez
Bardzo smaczna.Szybko się gotuje, bo jest drobniutka. Kupiona wielokrotnie, polecam
Aleksandra
Mój ulubiony produkt orkiszowy. Dodaję do sosów, zup zamiast zaciągania mąką. Fajnie sprawdza się w pastach warzywnych.
Danuta Skowron
Najlepszy grysik .Moje dzieci go uwielbiają
Dorota Sadowska
Szarlotka sypana z grysikiem orkiszowym i antonówkami nabrała nowego wymiaru. Jest tak prosta i smaczna, że stała się ulubionym jesiennym deserem. Pychota!
Iwona
Grysik z jabłkiem, cynamonem i miodem jest przepysznym śniadaniem, syci i rozgrzewa. Polecam
Małgorzata Kubicka
Polecam.
Aleksandra
Cudowne uzupełnienie różnych potraw. Leciutko je zagęszcza. Dodaję też troszkę do ciast, żeby były zdrowsze.
Urszula Burzyńska-Kluge Burzyń
Ok
Joanna Wysłocka
Bardzo przydatny w kuchni, używam do zagęszczenia zup, dodaję do mąki kasztanowej żeby zrobić budyń kasztanowy. Polecam !