GRYSIK ORKISZOWY 5kg
Opis
Grysik jest kolejnym rodzajem rozdrobnionego ziarna orkiszu. Nadaje się do robienia kaszki, placków i zupy grysikowej. Można nim zagęszczać desery i budyń kasztanowy.
Grysik wyprodukowano z obłuszczonego ziarna orkiszu. Dzięki temu jest jeszcze delikatniejszy w smaku i ma jasny kolor, zachęcający dla małych degustatorów. Jednak ma niższą zawartość wartościowego błonnika.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt zawiera gluten.
Do grupy odmian orkiszu opisywanych przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Anna Krzesak
Grysik orkiszowy to podstawowy składnik do przygotowania porannego Habermusa. Oprócz tego idealnie nadaje się do przygotowywania placków, kaszki i zup. Można nim także zagęszczać desery.