GRYSIK ORKISZOWY PEŁNOZIARNISTY 1kg Geisingen
Opis
Grysik ten jest dość grubo mielony, jak na kaszkę grysikową i ma wyrazistszy smak, więc nie komponuje się np. z delikatną zupą dyniową lecz raczej z jarzynową, brokułową.
Można go "przemycić" nawet dzieciom np. jako zagęszczacz do zupy jarzynowej. Może być też bazą do szybkiego przygotowania śniadaniowego Habermusu.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt zawiera gluten.
Do grupy odmian orkiszu opisywanych przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn
Producent: Stadtmühle Geisingen, Mühlenweg 11, 78187 Geisingen, Niemcy
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Sylwia Jędrych
Gotuję na tym grysiku kaszkę na mleku (kozim) dla mojego dziecka. Wolę pełnoziarnisty, bo biały zbytnio się grudzi. Moim zdaniem jest bardzo drobno zmielony, tak samo jak biały tylko ma troszkę więcej otrębów, ale mimo wszystko jest bardzo delikatny. Kupowana wcześniej kaszka orkiszowa w sklepie zielarskim była grubo zmielona, ciemna i niezbyt pęczniała przy gotowaniu. Moje dziecko bardzo lubi tą kaszę. Szkoda tylko że nie jest sprzedawana w opakowaniach 5 kg tak jak biała.
Piotr Partyka
Z grysiku powstaje świetna kaszka na mleku, którą zajada się moja córeczka i nie tylko. Polecam
Małgorzata Tomaszewska
kaszka z tego grysiku na mleku polana potem syropem z pigwy to ulubione danie mojego wnuka
Monika Gidzińska
U mnie się sprawdził jako jeden ze składników do chleba i oczywiście jako kasza do zupy i na gęsto z owocami na mleku Polecam
Iwona
Grysik pełnoziarnisty stosuję zamiennie z tym jasnym grysikiem, głównie na śniadanie. Jest przepyszny z cynamonem, jabłkiem i miodem. Polecam.
Iwona
Polecam na poranny Habermus z dodatkiem jabłka i bakalii.
Małgorzata Kubicka
Bardzo dobry jest.
Aleksandra
Super do lekkiego zagęszczenia zupy czy sosu. Mega smaczny. Polecam.
Aleksandra
Ponowne zakupy. Mega uniwersalny. Dodaję do habermusu, sernika i zup. Pyszny.