Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 45,00 zł
szt.
WYPRZEDAŻ -  B Komplex liposom. Echt Vital 250 ml
WYPRZEDAŻ - B Komplex liposom. Echt Vital 250 ml
149,00 zł 100,00 zł
szt.
Produkt dnia
Torba materiałowa
Torba materiałowa
5,00 zł
szt.
Bańki próżniowe z pompką 12 szt.
Bańki próżniowe z pompką 12 szt.
70,00 zł
szt.
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 45,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Krupnik orkiszowy 0
Krupnik orkiszowy

Przeziębieni? W takim razie gotujemy krupnik orkiszowy z pelargonią i bertramem. Zioła zmobilizują nasz układ odpornościowy do walki i zahamują procesy zapalne. Poza tym są pyszne! Ciepła, pełna wartości odżywczych zupa to prawdziwe dobrodziejstwo również dla tych, którzy zachorować nie chcą. Smakuje bardzo tradycyjnie.

Składniki: 2 litry bulionu warzywnego lub rosołu (ugotowanego na mięsie drobiowym i/lub wołowym, bez dodatku pora czy kapusty), 200g grubej kaszy orkiszowej, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek bulwy selera, sól i pieprz kubeba do smaku, 1 łyżka mieszanki z pelargonią - dla zdrowia.

Bulion warzywny zagotowujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę przepłukujemy na sicie.

Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa i gotujemy przez 5 minut. Wrzucamy kaszę i przyprawy. Gotujemy około 15 minut, sprawdzając czy kasza i warzywa są miękkie. Zjadamy ciepły.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium