Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
89,00 zł 58,40 zł
szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,92 zł
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Produkt dnia
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
Bańki próżniowe z pompką 24 szt.
Bańki próżniowe z pompką 24 szt.
120,00 zł
szt.
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
KREM PIOŁUNOWY 50ml
KREM PIOŁUNOWY 50ml
114,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Krupnik orkiszowy 0
Krupnik orkiszowy

Przeziębieni? W takim razie gotujemy krupnik orkiszowy z pelargonią i bertramem. Zioła zmobilizują nasz układ odpornościowy do walki i zahamują procesy zapalne. Poza tym są pyszne! Ciepła, pełna wartości odżywczych zupa to prawdziwe dobrodziejstwo również dla tych, którzy zachorować nie chcą. Smakuje bardzo tradycyjnie.

Składniki: 2 litry bulionu warzywnego lub rosołu (ugotowanego na mięsie drobiowym i/lub wołowym, bez dodatku pora czy kapusty), 200g grubej kaszy orkiszowej, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek bulwy selera, sól i pieprz kubeba do smaku, 1 łyżka mieszanki z pelargonią - dla zdrowia.

Bulion warzywny zagotowujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę przepłukujemy na sicie.

Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa i gotujemy przez 5 minut. Wrzucamy kaszę i przyprawy. Gotujemy około 15 minut, sprawdzając czy kasza i warzywa są miękkie. Zjadamy ciepły.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium