Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Liposomalny koenzym Q10 - Echt Vital - 250 ml
Liposomalny koenzym Q10 - Echt Vital - 250 ml
149,00 zł 126,60 zł
szt.
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Liposomalna kwercetyna - Echt Vital - 250 ml (1)
Liposomalna kwercetyna - Echt Vital - 250 ml (1)
149,00 zł 126,60 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
Sango Koralle, kaspułki, 90 szt,  Echt Vital
Sango Koralle, kaspułki, 90 szt, Echt Vital
89,00 zł 75,50 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Krupnik orkiszowy 0
Krupnik orkiszowy

Przeziębieni? W takim razie gotujemy krupnik orkiszowy z pelargonią i bertramem. Zioła zmobilizują nasz układ odpornościowy do walki i zahamują procesy zapalne. Poza tym są pyszne! Ciepła, pełna wartości odżywczych zupa to prawdziwe dobrodziejstwo również dla tych, którzy zachorować nie chcą. Smakuje bardzo tradycyjnie.

Składniki: 2 litry bulionu warzywnego lub rosołu (ugotowanego na mięsie drobiowym i/lub wołowym, bez dodatku pora czy kapusty), 200g grubej kaszy orkiszowej, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek bulwy selera, sól i pieprz kubeba do smaku, 1 łyżka mieszanki z pelargonią - dla zdrowia.

Bulion warzywny zagotowujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę przepłukujemy na sicie.

Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa i gotujemy przez 5 minut. Wrzucamy kaszę i przyprawy. Gotujemy około 15 minut, sprawdzając czy kasza i warzywa są miękkie. Zjadamy ciepły.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium