Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
 ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
57,00 zł 48,90 zł
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
350,00 zł 209,00 zł
ProBiotics BioKlean Wash 1L
ProBiotics BioKlean Wash 1L
42,50 zł 36,50 zł
-+
szt.
Wyprzedaż  - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Wyprzedaż - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
125,00 zł 100,00 zł
-+
szt.
Zestaw 2 szt. mieszanka z  Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
Zestaw 2 szt. mieszanka z Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
159,80 zł 143,82 zł
Nalewka z rzęsy wodnej  BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
539,40 zł 501,66 zł
-+
szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
227,70 zł 209,25 zł
-+
szt.
Wyprzedaż Nalewka z koprem włoskim BIO FENCHEL TRANK 500ml
Wyprzedaż Nalewka z koprem włoskim BIO FENCHEL TRANK 500ml
69,90 zł 45,34 zł
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
-+
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kotlet drobiowy w panierce z płatków orkiszowych 0
Kotlet drobiowy w panierce z płatków orkiszowych

Czy jest możliwe by najbardziej tradycyjne danie było jednocześnie hildegardowym? Tak, jeśli mąka, bułka tarta czy płatki będą orkiszowe, użyjemy przypraw św. Hildegardy: bertramu, macierzanki i galgantu oraz jako dodatek zaserwujemy zasmażane buraczki, sałatę winegret albo marynowaną w occie winnym dynię. Dzięki płatkom zyskujemy perfekcyjnie chrupiącą panierkę, bertram dodaje smaku a orkisz wraz z pozostałymi przyprawami św. Hildegardy - zdrowie. Zapraszamy po zakupy, niewielka zmiana a efekt ogromny.

Składniki: 2 podwójne piersi z kury (najlepiej zagrodowej), kilka łyżek mąki orkiszowej, 1 szklanka płatków orkiszowych grubych, 3 jaja od kur z naturalnego chowu, kilka łyżek masła klarowanego do smażenia, pół łyżeczki bertramu i macierzanki, szczyptę galgantu, sól i pieprz kubeba do smaku.

Piersi płuczemy, kroimy na kotlety i oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Do trzech głębokich talerzy wsypujemy osobno mąkę, płatki i wbijamy jaja, roztrzepujemy je widelcem dodając bertram, macierzankę i szczyptę galgantu. Kotlety obtaczamy kolejno w mące, jajku i płatkach. Kładziemy je na gorący tłuszcz i smażymy na średnim ogniu około 2 minuty z każdej strony, aż zrobią się złociste. Przed podaniem można osączyć na ręczniku papierowym.

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium