Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
149,00 zł 45,00 zł
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kotlet drobiowy w panierce z płatków orkiszowych 0
Kotlet drobiowy w panierce z płatków orkiszowych

Czy jest możliwe by najbardziej tradycyjne danie było jednocześnie hildegardowym? Tak, jeśli mąka, bułka tarta czy płatki będą orkiszowe, użyjemy przypraw św. Hildegardy: bertramu, macierzanki i galgantu oraz jako dodatek zaserwujemy zasmażane buraczki, sałatę winegret albo marynowaną w occie winnym dynię. Dzięki płatkom zyskujemy perfekcyjnie chrupiącą panierkę, bertram dodaje smaku a orkisz wraz z pozostałymi przyprawami św. Hildegardy - zdrowie. Zapraszamy po zakupy, niewielka zmiana a efekt ogromny.

Składniki: 2 podwójne piersi z kury (najlepiej zagrodowej), kilka łyżek mąki orkiszowej, 1 szklanka płatków orkiszowych grubych, 3 jaja od kur z naturalnego chowu, kilka łyżek masła klarowanego do smażenia, pół łyżeczki bertramu i macierzanki, szczyptę galgantu, sól i pieprz kubeba do smaku.

Piersi płuczemy, kroimy na kotlety i oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Do trzech głębokich talerzy wsypujemy osobno mąkę, płatki i wbijamy jaja, roztrzepujemy je widelcem dodając bertram, macierzankę i szczyptę galgantu. Kotlety obtaczamy kolejno w mące, jajku i płatkach. Kładziemy je na gorący tłuszcz i smażymy na średnim ogniu około 2 minuty z każdej strony, aż zrobią się złociste. Przed podaniem można osączyć na ręczniku papierowym.

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium