MĄKA ORKISZOWA TYP 630 5kg GEISINGEN

Cena: 69,90 zł 69.90
  ( 1 kg = 13,98 zł )
ilość -+ szt.
Zyskujesz 69 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Nadaje się do produkcji wszystkich wypieków z ciasta ucieranego, chleba (półbiałego) i do zagęszczania sosów.

Biała mąka otrzymana z mieszanki prastarych odmian orkiszu. Jest delikatna w smaku i strukturze, choć nieco "grubsza", mniej "pudrowa" niż mąka typu 405. Wspaniale sprawdza się w kuchni dla dzieci, a także do deserów i wszelkich potraw delikatnych, gdyż jest bardziej lekkostrawna niż mąka pełnoziarnista.


Kraj pochodzenia:
 Niemcy.

Produkt zawiera gluten.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.

Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn


Typy mąk

Typy mąk (oznaczone numerami) oznaczają stopień zmielenia ziarna (miałkości maki).

Mąki białe, najdrobniejszego przemiału, tzw. biszkoptowe   typ 200, 300, 400
Mąki białe, średniego przemiału, tzw. uniwersalne              typ 500, 600, 700 
Mąki białe, grubego przemiału, tzw. chlebowe               typ 1000, 1100, 1300
Mąki ciemne, grubego przemiału, tzw. pełnoziarniste     typ 1500, 2000

*Im grubszy przemiał, tym więcej zachowanych wartości odżywczych, zawartych w łusce ziarna.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (13)

Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

31 stycznia 2022

Super mąka. Wreszcie mogę piec przysmaki,o których nie mogłam do tej pory myśleć ze względu na alergię syna na mąkę pszenną.

9 marca 2022

Z mąki orkiszowej od pół roku piekę pyszny i zdrowy chleb. Jest niezastąpiona również do wszystkich innych wypieków. Polecam wszystkim, którzy cenią zdrowe odżywianie.

11 kwietnia 2022

Od kilku lat używam mąki orkiszowej zamiast pszennej. To była bardzo dobra decyzja. Mąka typ 630 jest znakomita do pieczenia ciast, naleśników, placków. Polecam!

11 kwietnia 2022

Od kilku lat używam mąki orkiszowej zamiast pszennej. To była bardzo dobra decyzja. Mąka typ 630 jest znakomita do pieczenia ciast, naleśników, placków. Polecam!

10 lipca 2022

Pierwszy raz kupiłam mąkę orkiszową u Was i upiekłam chleb wg używanego do tej pory przepisu na chleb orkiszowy. Jestem bardzo zadowolona, gdyż wiem, że piekę z mąki Hildegardowej, której pochodzenie jest znane a chleb wyszedł pyszny. Kiedy skończy się zapas 5kg kupię kolejny raz.

18 września 2022

Moja opinia ma tylko potwierdzić,że powtarzam zamówienie,bo uważam, że jest świetna :) piekę z niej chleb regularnie i jak skończy się 5 kg to kupię ponownie :)

13 października 2022

Kupuję regularnie, gorąco polecam jako zamiennik tradycyjnej mąki pszennej.

25 listopada 2022

To nasza podstawowa mąka. Kupujemy po 5 kg, używamy do pieczenia chleba, ale też ciast słodkich. Ciasto drożdżowe w wykonaniu mojego męża jest najlepsze na świecie, zawsze z mąki orkiszowej, zazwyczaj z tej, chociaż z przemiału 700 też jest pyszne. Do naleśników używamy zazwyczaj samopszy. Muszę ją kupować u konkurencji, bo tu jej nie ma. Może mój ulubiony Sklep Hildegarda Sunvita też ją wprowadzi...

3 kwietnia 2023

jak zwykle niezawodna. najlepsza do nalesnikow.

17 kwietnia 2023

Polecam mąkę o typie 630. Naleśniki zrobione na tej mące są przepyszne. Ja piekę też chleb orkiszowy i robię ciasteczka rozweselające. Ta mąka towarzyszy mi na co dzień w kuchni. Ja kupuję większe opakowania bo tylko 1 kg to byłoby za mało :)

28 czerwca 2023

Mąkę używam do pieczenia chleba świetnie się nadaje na ciasto ,pierogi i makaron tez świetny wyszedł Polecam

27 sierpnia 2023

Doskonała mąka do wypieków. Ciasteczka maślane, naleśniki, racuchy, wszystko wychodzi z niej pyszne i co najważniejsze zdrowe. To moja ukochana mąka

6 lutego 2024

Cały czas kupuje te mąkę.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium