MĄKA ORKISZOWA TYP 630 5kg GEISINGEN
Opis
Nadaje się do produkcji wszystkich wypieków z ciasta ucieranego, chleba (półbiałego) i do zagęszczania sosów.
Biała mąka otrzymana z mieszanki prastarych odmian orkiszu. Jest delikatna w smaku i strukturze, choć nieco "grubsza", mniej "pudrowa" niż mąka typu 405. Wspaniale sprawdza się w kuchni dla dzieci, a także do deserów i wszelkich potraw delikatnych, gdyż jest bardziej lekkostrawna niż mąka pełnoziarnista.
Kraj pochodzenia: Niemcy.
Produkt zawiera gluten.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn
Typy mąk
Typy mąk (oznaczone numerami) oznaczają stopień zmielenia ziarna (miałkości maki).
Mąki białe, najdrobniejszego przemiału, tzw. biszkoptowe typ 200, 300, 400
Mąki białe, średniego przemiału, tzw. uniwersalne typ 500, 600, 700
Mąki białe, grubego przemiału, tzw. chlebowe typ 1000, 1100, 1300
Mąki ciemne, grubego przemiału, tzw. pełnoziarniste typ 1500, 2000
*Im grubszy przemiał, tym więcej zachowanych wartości odżywczych, zawartych w łusce ziarna.
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Zuzanna
Super mąka. Wreszcie mogę piec przysmaki,o których nie mogłam do tej pory myśleć ze względu na alergię syna na mąkę pszenną.
Beata Baniewicz
Z mąki orkiszowej od pół roku piekę pyszny i zdrowy chleb. Jest niezastąpiona również do wszystkich innych wypieków. Polecam wszystkim, którzy cenią zdrowe odżywianie.
Anna Krzesak
Od kilku lat używam mąki orkiszowej zamiast pszennej. To była bardzo dobra decyzja. Mąka typ 630 jest znakomita do pieczenia ciast, naleśników, placków. Polecam!
Anna Krzesak
Od kilku lat używam mąki orkiszowej zamiast pszennej. To była bardzo dobra decyzja. Mąka typ 630 jest znakomita do pieczenia ciast, naleśników, placków. Polecam!
Agata Molęda
Pierwszy raz kupiłam mąkę orkiszową u Was i upiekłam chleb wg używanego do tej pory przepisu na chleb orkiszowy. Jestem bardzo zadowolona, gdyż wiem, że piekę z mąki Hildegardowej, której pochodzenie jest znane a chleb wyszedł pyszny. Kiedy skończy się zapas 5kg kupię kolejny raz.
Agata Molęda
Moja opinia ma tylko potwierdzić,że powtarzam zamówienie,bo uważam, że jest świetna :) piekę z niej chleb regularnie i jak skończy się 5 kg to kupię ponownie :)
Aleksandra
Kupuję regularnie, gorąco polecam jako zamiennik tradycyjnej mąki pszennej.
Inez
To nasza podstawowa mąka. Kupujemy po 5 kg, używamy do pieczenia chleba, ale też ciast słodkich. Ciasto drożdżowe w wykonaniu mojego męża jest najlepsze na świecie, zawsze z mąki orkiszowej, zazwyczaj z tej, chociaż z przemiału 700 też jest pyszne. Do naleśników używamy zazwyczaj samopszy. Muszę ją kupować u konkurencji, bo tu jej nie ma. Może mój ulubiony Sklep Hildegarda Sunvita też ją wprowadzi...
Justyna
jak zwykle niezawodna. najlepsza do nalesnikow.
Joanna
Polecam mąkę o typie 630. Naleśniki zrobione na tej mące są przepyszne. Ja piekę też chleb orkiszowy i robię ciasteczka rozweselające. Ta mąka towarzyszy mi na co dzień w kuchni. Ja kupuję większe opakowania bo tylko 1 kg to byłoby za mało :)
Monika Gidzińska
Mąkę używam do pieczenia chleba świetnie się nadaje na ciasto ,pierogi i makaron tez świetny wyszedł Polecam
Dorota Sadowska
Doskonała mąka do wypieków. Ciasteczka maślane, naleśniki, racuchy, wszystko wychodzi z niej pyszne i co najważniejsze zdrowe. To moja ukochana mąka
Małgorzata Kubicka
Cały czas kupuje te mąkę.