Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Nalewka z rzęsy wodnej  BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
539,40 zł 485,46 zł
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,93 zł
szt.
DARM BIO PRO 500ml Echt Vital
DARM BIO PRO 500ml Echt Vital
129,00 zł 44,00 zł
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Produkt dnia
Zdrowe Życie z Hildegardą z Bingen
Zdrowe Życie z Hildegardą z Bingen
39,00 zł
szt.
OLEJEK PIOŁUNOWY 50ml
OLEJEK PIOŁUNOWY 50ml
49,00 zł
szt.
Mąka z kasztanów BIO 400g Bio Planet
Mąka z kasztanów BIO 400g Bio Planet
22,50 zł
szt.
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
39,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zupa na zasmażce z mąki 0
Zupa na zasmażce z mąki

Smaczna i aromatyczna, dawniej podawana jako lekkie danie przy chorobach jelit. Przepis pochodzi z książki „Po prostu gotuj!”.

My podaliśmy ją z rukwią wodną, która – jak podkreśla św. Hildegarda z Bingen - "pomaga strawić spożyty pokarm, rozpuszcza skrzepnięte soki oraz usuwa niewłaściwy żar".


Składniki:


Robimy zasmażkę na maśle klarowanym przesmażając mąkę na ciemny kolor (przez 4 – 6 minut, ciągle mieszając, by się nie przypaliła). Dolewamy odrobinę bulionu i mieszamy, by zniknęły wszystkie grudki.

Następnie dodajemy resztę bulionu i doprawiamy. Gotujemy jeszcze 20 minut na wolnym ogniu.

Zupę podajemy udekorowaną natką lub rukwią (rukiew najlepiej wrzucić pod koniec gotowania). Można też z podpieczonym orkiszowym pieczywem.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium