Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,92 zł
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
179,00 zł 127,46 zł
szt.
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
149,00 zł 122,00 zł
szt.
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
89,00 zł 58,40 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Produkt dnia
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
39,90 zł
szt.
KORZEŃ LUKRECJI MIELONY BIO 45g
KORZEŃ LUKRECJI MIELONY BIO 45g
24,50 zł
szt.
ZIELE MACIERZANKI MIELONE BIO 100g
ZIELE MACIERZANKI MIELONE BIO 100g
35,00 zł
szt.
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
41,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Biszkopciki z migdałami 0
Biszkopciki z migdałami

Szybkie ciasteczka do pogryzania w grudniu. Nawet jeśli nie uda się ich idealnie pokroić, mają urok szybko robionych domowych słodkości i rekomendację Mniszki z Bingen. Włoskie cantuccini czy biscotti nie są tak wysuszone jak polskie suchary, bliżej im raczej do małych  biszkoptów. Pieczemy je z mnóstwem leczniczych migdałów, które zdaniem św. Hildegardy karmią mózg, wzmacniają płuca i wątrobę oraz zapewniają właściwy koloryt skóry.

 

 

Składniki: 500g mąki orkiszowej razowej (można pół na pół z jasną), 150 g cukru nierafinowanego (3/4 szklanki), przyprawa piernikowa: 1 łyżka cynamonu cejlońskiego, po pół łyżeczki galgantu i mielonych goździków, szczypta gałki muszkatołowej, 5 jajek od kur z naturalnego chowu, 270g migdałów i  garść żurawin lub 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej bez chemicznych dodatków.

 

Rozmącone 4 jajka, cukier, mąkę i przyprawy zagniatamy ze sobą. Po wyrobieniu ciasta wgniatamy w nie bakalie. Formujemy dwa wałki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 150 stopni 20-25 minut. Wyjmujemy, kroimy w skośne plastry ostrym nożem i dopiekamy jeszcze 15 minut.

 

Nieustannie zapraszamy po mąkę z leczniczych odmian orkiszu, do świątecznych wypieków polecając również jej luksusową odmianę - typ 405. Sproszkowany galgant najlepszej jakości również kupicie w naszym sklepie.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium