Znajdziecie tutaj wszystkie przepisy zamieszczone do tej pory na blogu, pogrupowane w kategorie. Zapraszamy do korzystania.
P i e c z y w o:
Chleb orkiszowy na zakwasie - KLIK
Bułki owsiane na zakwasie, nadziewane - KLIK
Podpłomyki z jabłkiem i macierzanką - KLIK
Chleb z rajskimi jabłuszkami - KLIK
Orkiszowy chleb na drożdżach z gara - KLIK
D o p i e c z y w a:
Pasta z białej fasoli - KLIK
Pasta z czarnej fasoli - KLIK
Pasta z ciecierzycy i daktyli (na słodko) - KLIK
Powidła z jabłek i pigwowca - KLIK
Pigwidła z dynią - KLIK
Masełko dyniowe - KLIK
Pasta rybna - KLIK
Ś n i a d a n i a:
Kasza orkiszowa z musem jabłkowym - KLIK
Kasza amarantusowa z daktylami - KLIK
Kasza orkiszowa z kasztanami - KLIK
Omlet z kozim serem i miętą - KLIK
Manna z malinami - KLIK
Orkiszanka pełne ziarna - KLIK
Płatki kasztanowe - KLIK
Płatki orkiszowe - KLIK
Kefir z dodatkami - KLIK
P r z y s t a w k i:
Talarki z cukinii w panierce z ciecierzycy - KLIK
Sałata z orkiszem - KLIK
Sałata z malinami - KLIK
Sałatka z fenkułem i jabłkiem - KLIK
Sałatka z roszponki, buraków i koziego sera - KLIK
Sałatka pomarańczowo-daktylowa - KLIK
Sałatka z moreli, melona i fety - KLIK
Sałatka patisonowa z ciecierzycą i fetą - KLIK
Sałatka z białej fasoli - KLIK
Sałatka owocowa - KLIK
Sałatka w typie Waldorf - KLIK
Sałatka z pieczonych buraków z kiszona cytryną i jogurtem - KLIK
Placuszki z płatków i warzyw - KLIK
Placuszki z mąki kasztanowej i dyni - KLIK
Placuszki z dyni na serce - KLIK
Buraczki zasmażane - KLIK
Pieczone warzywa korzeniowe - KLIK
Bataty pieczone z fetą i miętą - KLIK
Zielona fritata - KLIK
Grillowane fenkuły - KLIK
Grillowane szparagi - KLIK
Frytki z cukinii - KLIK
Chipsy szałwiowe - KLIK
Buraczki glazurowane z wiśniami - KLIK
Pieczarki z hummusem - KLIK
Jajko z szałwią - KLIK
Przesmażka z cukinii - KLIK
Fritata z cukinią - KLIK
Z u p y:
Warzywne przeciery (zupy-kremy) - KLIK
Krem z dyni i batatów - KLIK
Krem z gruszki i pietruszki - KLIK
Ciecierzycowa z pieczonym burakiem - KLIK
Krupnik orkiszowy - KLIK
Dzika zupa - KLIK
Jarzynowa - KLIK
Zupa na zasmażce - KLIK
Orkiszowa zupa postna - KLIK
Buraczkowa z grysikiem i kurdybankiem - KLIK
Zupa z dyni i opieniek miodowych - KLIK
D a n i a g ł ó w n e:
Danie jednogrankowe - indyk w sosie z dyni i jabłek z orkiszem - KLIK
Kotlety mielone z dorsza - KLIK
Szakszuka dyniowo-ziołowa - KLIK
Placki z cukinii z mąką kasztanową - KLIK
Sos dyniowy z makaronem kasztanowym - KLIK
Skrzydełka w maśle hyzopowo-czosnkowym - KLIK
Pulpety smażone - KLIK
Lazania ze szpinakiem - KLIK
Dynia z marchwią i kuskusem - KLIK
Spagetti z sosem z warzyw korzeniowych - KLIK
Potrawka fenkułowa I - KLIK
Potrawka fenkułowa II - KLIK
Pierogi z burakiem i kozim serem - KLIK
Kopytka marchwiowe - KLIK
Flaki z boczniaków - KLIK
Kotlet w panierce z płatków - KLIK
Kasza orkiszowa z fenkułem i wędzonym pstrągiem - KLIK
Makaron z pesto - KLIK
Pierogi z jagodami - KLIK
Quinoa z owsem i warzywami - KLIK
Zapieksy z cukinii - KLIK
Ryż z jabłkami - KLIK
Naleśniki z serem i miętą - KLIK
Naleśniki z bananem i masłem migdałowym - KLIK
Naleśniki maronowe - KLIK
S ł o d k o ś c i:
Tarta cytrynowa - KLIK
Tarta pomarańczowo-dyniowa z miodem - KLIK
Tarta z morelami - KLIK
Jabłka pieczone nadziewane - KLIK
Pigwy pieczone - KLIK
Czekoburaczek z macierzanką - KLIK
Biszkopcki i migdałami - KLIK
Galaretki malinowe - KLIK
Daktylosernik - KLIK
Placuszki z mąki konopnej - KLIK
Gofry z różaną śmietanką - KLIK
Kruche rogaliki - KLIK
Szyszki daktylowo-orkiszowe - KLIK
Kostka habermusowa - KLIK
Białe pieguski z ciecierzycy - KLIK
Retro ciasto - KLIK
Migdałowa "zupa nic" - KLIK
Kule mocy - KLIK
Galaretki agarowe - KLIK
Chlebek banannowo-kasztanowy - KLIK
Mus gruszkowy - KLIK
Rafaello - KLIK
Muffiny - KLIK
Czekoburaczek z czarnymi porzeczkami - KLIK
Marmurek czekoladowo - dyniowy - KLIK
Ciasteczka lawendowe - KLIK
N a p o j e:
Kawa "Jezioro Bodeńskie" - KLIK
Szoty z bertramu - KLIK
Mojito arbuzowe (bezalkoholowe) - KLIK
Kompot jabłkowy z koprem i miętą - KLIK
Nektar i syrop z dyni - KLIK
Napar rozmarynowy - KLIK
Sok z tarniny - KLIK
B o ż e N a r o d z e n i e
Pasztet wegański - KLIK
Wigilijny barszcz z uszkami - KLIK
Piernik długo dojrzewający - KLIK
Porady kulinarne:
Jak dobrze ugotować wywar? - KLIK
Jak zrobić kolorowe naleśniki? - KLIK
Jak przygotować musli? - KLIK
Jak zrobić śmietankę z migdałów? - KLIK
Jak zrobić pesto? - KLIK
Jak zrobić domowy makaron orkiszowy? - KLIK
Jak ugotować i z czym podać jajko po benedyktyńsku? - KLIK
Jak przyrządzić grzyby? - KLIK
Jak i po co klarować masło? - KLIK
Z czym do chleba? - KLIK
Jak ukisić marchew? - KLIK
Nietypowe kiszonki - jak ukisić cytryny? - KLIK
Z czym łączyć dynię? - KLIK
Z czym łączyć kasztany? - KLIK
Czym zastąpić jajko? - KLIK
Co zamiast mleka? - KLIK
Co z tym cukrem? - KLIK
Boże Narodzenie (spis wcześniejszych przepisów) - KLIK
Wielkanoc (spis wcześniejszych przepisów) - KLIK
Kuchnia staropolska - KLIK
Szałwia w kuchni - KLIK
Ocet jabłkowy - KLIK
Z kuchni na salony piękności - KLIK
Kąpiele ziołowe - jakie dla kogo? - KLIK
Ocet orkiszowy - dlaczego i do czego? - KLIK
"Po prostu gotuj!" - KLIK
Pełne ziarna - niszczą czy leczą jelita? - KLIK
ANNA Marcinkiewicz
Bardzo dziekuje za udostępnienie przepisów. To jest ogrom pracy! A ja mam to podane „na talerzu”... DZIEKi
Eugeniusz pawelec
Dzięki za ciekawe przepisy
Woś Elwira
Bardzo dziękuję za wszystkie przepisy ❤❤❤ Chętnie skorzystam
Halina Miltowicz
Po dzisiejszym webinarze odkryłam przepisy kulinarne ,będę korzystała bo są bardzo ciekawe dziękuję.